Week 11 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Shanylla Santokhi - WaarBenJij.nu Week 11 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Shanylla Santokhi - WaarBenJij.nu

Week 11

Door: Shanylla

Blijf op de hoogte en volg Shanylla

08 November 2010 | Suriname, Paramaribo

Hallo lieve mensen,

Inmiddels is het alweer week 11, het gaat allemaal zo snel wanneer je druk bezig bent ;)
Heb weer een leuk weekeinde achter de rug, het was vrijdag Diwali(ook wel bekend als het lichtjesfeest, wordt symbolisch bedoeld als “de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis, overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid”). Tijdens het feest worden dan ook door het huis en op het erf lichtjes aangestoken. Ook ik heb thuis lichtjes aangestoken. Dit heb ik gedaan door een katoen wattenlontje in een kleigebakken "lamp" te zetten met geklaarde boter(ghee)erover heen en dan het lontje aangestoken. Het kleigebakken "lamp" wordt een Dia genoemd.
Hier was het vrijdag een nationale vrije dag. Samen met mijn moeder heb ik persad(een hindoestaanse lekkernij)gemaakt.
Een week voor Diwali werd er op het onafhankelijkheidsplein een grote dia aangemaakt. Iedereen mocht ghee gaan zetten. Ook de president en andere bekende waren aanwezig. Er waren heel wat optredens en vanuit verschillende buurten werden er optochten gehouden.

Vorig week was het halloween, en dat werd hier ook gevierd. Er waren heel veel feestjes, ik was ook uitgeweest maar had helaas geen kostuum. De meeste hadden wel; ik heb heksen, vlinders, strippers, een duivel en een avatar gezien :P Dat was echt stoer!

Laatst waren er 30 middelbaar studenten geschorst door FACEBOOK!! :P :P
Een leerling had een foto van een ICT-lerares op zijn Facebookpagina geplaatst. Als onderschrift had hij: "I'am ugly and I teach ICT". Heel veel scholieren hebben gereageerd op de foto en het opschrift.
De directie kon deze 'grap' niet waarderen. En de leerlingen werden voor 4 dagen geschorst.
Als gevolg hiervan werd de directrice door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling buiten functie gesteld.
Hoe men van een mug een olifant kan maken.
Heel zielig was het voor de andere leerlingen, want geen enkel docent wilde les geven.
De tentamens zijn vandaag begonnen...

Op werk is het nu wat rustiger, ik ben nu vooral bezig met mijn bedrijfsorientatie rapport. Ik moet heel wat verslagen raadplegen en collega's interviewen.
Ik ben nog meer te weten gekomen over het Nationaal Archief.

Laatst ben ik met mijn moeder naar de Kwattamarkt geweest, heb heel wat fruit gehaald. Erg lekker ;)
Het is nu ananas en mango tijd, dus ik geniet!

Ik zal het vandaag hierbij houden.
De foto's van Diwali zet ik volgend keer online.

Tang boeng mi gudu's!
Tot snel weer.

Shanylla

• 08 November 2010 - 18:58

Daryl:

haha, zetten ze I'am ugly op die facebook pagina met zo'n "'" ertussen XD
    Zou ik ze ook schorsen...

Oké bad joke, ze worden steeds slechter.

Waar zijn die foto's van die avatar dan?
    (en die strippers als je toch bezig bent)

• 09 November 2010 - 21:10

Kaweeta:

OOH! Gemene leerlingen zijn dat!!

En ik wil ook een x halloween vieren! Lijkt mij leuk maar niet iedereen is daar zo down mee om allemaal te verkleden. Ik wil ooit een x een feestje waar IEDEREEN zich heeft verkleed!

Stage stage, it keeps you busy right? Poor you. Ik moet volgend jaar stage lopen. Bleh, geen zin. Tenzij ik een leuke stage vind. :D

Keep up the good work at work and posting stuff! ^^